Bzzzonder Licht ‘plannen’

In deze presentatie 2 type ideeën, voor de glazen pendel-armaturen in de ‘kantine’ met wat variaties & een idee voor de spots tbv het systeemplafond in de ‘speelruimte’.

Idee 1 is: we gebruiken de bestaande hangende lampen en maken daar grote kappen omheen die we voorzien van een transparante gekleurd filters (vervangbaar). Het licht dat onder uit de lamp komt is gewoon wit, maar het dak zal gaan kleuren omdat het licht uit ze bovenzijde van de glazen kap gevangen wordt door de kleurenfilters. Deze lampenkappen zijn maatwerk dingen en ik heb Ben Wilhelm uit Apeldoorn gevraagd om hier een raming daarvoor te maken, heb ik nog niet ontvangen. Het zelfde geld voor de kapjes rond de inbouw plafondspots van de speelruimte.

Idee 2 is: we hangen tussen de lampen in, op de zelfde hoogte, 3 steigerbuizen lengte 2,50m. Voor de verlichting die daaraan gehangen kan worden zijn diverse opties. Optie 6 is een theater oplossing met een lichtsetje dat ook als losse disco verlichting zou kunnen werken. Ruud Pouwels van Air Light Holland uit Utrecht maakt een financieel opzetje.

Beide firma’s en personen ken ik zeer goed en heb herhaaldelijk met hen gewerkt. Zeer goede service en eerlijke prijzen. Zodra ik meer van hen hoor stuur ik het direct door aan jou.

Ik ben binnen de manier van denken gebleven zoals al is toegepast in het gebouw en het concept van Bzzzonder. Jullie zullen zelf een heel eind komen met creativiteit en uitvoering?

Alleen de lampenkappen op maat van Wilhelm zal iets bewerkelijker zijn. Ik moet het wat meer uitleggen aan Ben en begeleiden wellicht.
Wat betreft Ruud, bij hem is van alles mogelijk, mochten jullie voor een dergelijk idee voelen nodig hem dan uit voor een bezoekje. Hij zal altijd een offerte op maat leveren en wellicht komen jullie samen tot een heel andere, nog beter passende oplossing, goedkoper of eenvoudiger. Meestal neemt hij wel wat proeflampen mee ofzo. Ruud heeft op scholen en jongerencentra dit soort dingen veel gedaan en werkt met de hoogste veiligheidsnormen. Hij zou je kunnen adviseren hoe de steigerbuizen veilig op te hangen zijn aan de stalen balk in de nok etc. etc.

Ruud: https://www.airlightholland.nl/light-contact2.html
Ben: https://wilhelmlichtendesign.nl/

verlichtings ideeen - 5 dec 2012 (1)_Page_7

verlichtings ideeen - 5 dec 2012 (1)_Page_1

verlichtings ideeen - 5 dec 2012 (1)_Page_2

verlichtings ideeen - 5 dec 2012 (1)_Page_3

verlichtings ideeen - 5 dec 2012 (1)_Page_4

verlichtings ideeen - 5 dec 2012 (1)_Page_5

verlichtings ideeen - 5 dec 2012 (1)_Page_6