Moed om te kiezen…

Hij was niet bang voor moeilijkheden. Wat hem angst aanjaagde, was de verplichting om een pad te moeten kiezen. Door één pad te kiezen, zou hij de andere moeten verlaten.

Paulo Coelho – Braziliaans schrijver 1947- heden
Bron: De alchemist (1988)


Profieltekst van LinkedIn op 6-6-2019:

* afbeelding certificaat Lichtdiploma 1 @ Lighting Design Academy 24-6-2019.

” Na jaren 20 jaar zelfstandig ondernemer te zijn geweest ben ik zeer gelukkig met mijn beslissing om mij te verbinden aan SieMatic Keukens Oosterhout. Onder de bezielende leiding van Mo Kassem en Joost de Weijer ben ik dagelijks betrokken bij het ontwerpen en de aankoopbegeleiding van uw nieuwe keuken.

Mijn aandeel heeft naast het “technisch en esthetische” ontwerp van uw keuken ook een toegepaste creatieve component. Mijn toegevoegde waarde ervaart u wanneer u de wens heeft de architectuur van uw huis of van de (keuken)ruimte meer dan ooit tot z’n recht te laten komen. Dat resulteert in, gevraagde en soms ook ongevraagde, adviezen over kleur- en materiaalgebruik van wanden, vloeren, licht en akoestiek.

Mijn taak als keuken-architect bestaat uit het ontwerpen van een ergonomische en functionele werkplek waar gekookt en geleefd wordt. Verbinding met techniek is belangrijk voor mij. Daarin vind ik vraagstukken en oplossingen die concreet waarde geven aan “doen” en “zijn”.

Naast koken zien we natuurlijk al jaren dat de keuken een veel warmer doel heeft. Thuiskomen, ontmoeten, samen genieten zijn de uitspraken die ik dagelijks ervaar in het kennismakingsgesprek. Super bijzonder vind ik dat u mijn ambitie uitspreekt.

De afgelopen 3 jaar heb ik meer dan 350 mensen gesproken die opzoek waren naar hun droomkeuken. Deze woorden geven aan dat in het realiseren van dromen een verlangen centraal staat. Ik hoop dat mijn bijdrage heeft mogen bestaan uit het brengen van inspiratie en motivatie om te durven kiezen in een droomkeuken te leven.”


Lees hier verder:

Als u vanuit een bijzondere klik met mij of vanuit uw bouwsituatie de wens is ontstaan met de realisatie van uw keuken ook verder te kijken wat de mogelijkheden zijn voor de ruimtes rondom de keuken dan adviseer ik u graag verder. Met het ontwerpen van een kleur-interieurconcept voor afwerkingen van onderdelen van uw interieur, heeft u een praktisch concept in handen waarmee u zelfstandig keuzes kunt maken.

Uw droominterieur is een droomopdracht voor mij. Verwacht geen vastomlijnde designstijl van mij. Ik coach u als het ware langs vele, vele soms gewaagde beslissingen waaruit u kunt kiezen en waar u moed voor nodig heeft. Samen komen we er wel. Ik bewaak keuzes en breng vaak Next Level suggestie ter tafel op basis van uw identiteit, mijn ervaring en kennis van kleuren en materialen. Ik ga u helpen te herkennen welke dingen bij elkaar passen zodat u zelfstandig op pad kunt. Dat vergt ook moed van mij want ik zal u eerlijk laten weten wat mijn bevindingen zijn. En! Het valt mij regelmatig op hoe trots ik ben op de Next Level keuzes die u in de loop van de tijd zelf maakt. Ik wil ook dat u de trotse eigenaar en bewoner bent van een plek die veilig, praktisch en meer dan mooi is. Niet alleen het eindresultaat is belangrijk. Ook het pad daar naartoe. Ik wens mijzelf opdrachtgevers die investeren in tijd en energie om te vinden. Met een eigen mening, die durven beslissen en dat ook doen. Dat geeft het ultieme resultaat.

Momenteel volg ik de opleiding Lichtontwerp I aan de Lighting Design Academy. Omdat ik regelmatig lichtplannen maak en laat realiseren met betrouwbare partners, wil ik uw lichtplan professioneel kunnen visualiseren, berekenen en presenteren. Ik bewaak naast lichtontwerp ook de kwaliteit van de toegepaste lichtbronnen, veelal LED en de aansturing- en dimmer systemen van LED.

Bent u in de buurt van Oosterhout dan bent u van harte welkom om een kop koffie te komen halen. Als u uw licht- of interieurplannen meeneemt, dan kijken we daar gelijk even naar. Wie weet komen we op een briljant idee of helpt een “tip van Lin” u verder.

Ik wil u ontmoedigen om iets te kiezen of een beslissing te nemen, gewoon omdat het veilig is. Dingen van waarde zijn dat zelden.

Citaat van Toni Morrison – Amerikaans schrijfster en Nobelprijswinnares Literatuur (1993) 1931- heden.

Origineel: “I want to discourage you from choosing anything or making any decision simply because it is safe. Things of value seldom are”.