Relax! Geen zee te hoog als je hier uit stapt.

Wat een super beleving! Zo te baden als een vorstin, intiem, in een high tec en wonderschoon design ontspannen en opladen voor daily life. Dat lijkt mij werkelijk het einde.

Dit hangende bad van SplinterWorks is gemaakt van carbon fibre. Gemonteerd aan de wand hangt het onwrikbaar en super stevig. Het bijzondere is dat een gemonteerde afvoer niet perse nog is, een drain in de vloer volstaat om het badwater af te voeren.

Het bad wordt uit de UK geïmporteerd voor een vorstelijk bedrag. Dat garandeert een uniek badkamerontwerp, in NL nog niet eerder toegepast. Wil je deze tobbe zelf zien en beleven? Dat kan, bij Van der Sluis in Genemuiden.

Carbon-Fibre-Bath-3Getroffen door de synergie tussen de twee vormen van ontspanning, een hangmat en een bad, werden de ontwerpers bij Splinter Works geïnspireerd om dit technische object te ingeneren. Zij brachten zo de ultieme wens tot stand om terug te trekken uit tijd en ruimte, hier als in een droom samen gekomen en “wellness” tot uitdrukking te brengen.

De rustige ervaring van ontspannen in een hangmat is gecombineerd met de meeslepende comfort van het weken in een warm bad. Door letterlijk de ervaring van het zwemwater in een zwevende sculptuur te combineren. Zo is de badkamer als ruimte van bezinning opnieuw uitgevonden. Een contemplatief toevluchtsoord voor kunstzinnige ontspanning, als het ware.

Ontworpen voor gebruik in een natte ruimte, wordt Vessel opgehangen aan de wanden en raakt de grond niet. Het wordt bevestigd met roestvrij stalen beugels die worden bedekt of, juist als constructie, getoond. Het bad wordt gevuld met een vrijstaande kraan en het afvalwater loopt in vrije val via een douche drain weg. Een vaste downdrain in tevens mogelijk
in de natte ruimte de zwevende opstelling niet mogelijk is.

Vessel Splinterworks

Vessel is gemaavessel_006kt van koolstofvezels. Deze worden toegepast vanwege het extreme vermogen om te worden gevormd tot complexe bochten.  Het weefsel van het koolstofdoek refereert ook nog eens aan de stof van een typische hangmat. Onder de lagen koolstofvezel ligt een schuimkern die het bad isoleert, waardoor het bad veel langer warme blijft dan normaal.

Met afmetingen van 2.6m tot 3m lang, is Vessel langer dan een gewone bad. Door de ruimtelijkheid, zwevende, deelt het de ruimte in. Aangepaste maten zijn beschikbaar, maar het is ook zo ontworpen dat het tot 20 cm kan worden ingekort zodat flexibele installatie en een “vrij staande” opstelling mogelijk is.

Hier afgebeeld in zwart, maar ook verkrijgbaar in rood, blauw, geel, roze, brons en puur zilver!

Bent u geinteresseerd om informatie te ontvangen laat dan even een berichtje achter.

Vessel drawing